Ebu Şerif: Çağdaş tarihte peygamberlerin karakterine yakın olan tek kişi İmam Humeyni’dir

  • 04 Haziran 2021
  • 1.332 kez görüntülendi.
Ebu Şerif: Çağdaş tarihte peygamberlerin karakterine yakın olan tek kişi İmam Humeyni’dir

İslami Cihad hareketinin İran temsilcisi Nasır Ebu Şerif, ”İmam Humeyni (ra), çağdaş tarihte peygamberlerin karakterine yakın olan tek kişiydi.” dedi.

Dün Uluslararası İmam Humeyni ve Çağdaş Dünya Konferansı’nda konuşan Nasır Ebu Şerif, “Devrimden önce İslam dünyası çağdaş bir cehalet içinde yaşadı ama rahmetli İmam, İran’da inkılabı zafere kavuşturarak İslam dünyasını da cahiliyetten kurtardı” dedi.

Ebu Şerif, ”İmam Humeyni, 20. yüzyılın başında İslam’ı yeniden canlandırdı, ilk başarısı İran halkının özgürlüğü oldu ve bu da İran’da köklü değişikliklere yol açtı.” dedi.

İslami Cihad hareketinin İran’daki temsilcisi, İmam Humeyni’nin (ra) İslam devleti kurma fikrinin liyakat ve tercihe dayalı olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: ”Dini, sosyal, ekonomik ve politik yol, dünya liderliğine götürür” dedi.

Ebu Şerif, “İslam Devrimi sadece İran halkı için değil, aynı zamanda İslam ve insan toplumu için de bir devrimdir, bu nedenle devrim bölgede ve dünyada, özellikle Filistin’de büyük bir değişimlerin yaşanmasını beraberinde getirdi” dedi.

İslami Cihad hareketinin İran’daki temsilcisi, “İslam Devrimi direniş eksenini oluşturmasaydı, bugün ABD ve İsrail İslam dünyasında galip gelir ve tüm hedeflerine ulaşırdı.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.