Ebu Zuhri: El-Ahmed’in Yaptığı Açıklamalar Fetih’in Refah’ın Kapalı Kalmasını İstediğini Gösteriyor…

  • 09 Aralık 2014
  • 964 kez görüntülendi.
Ebu Zuhri: El-Ahmed’in Yaptığı Açıklamalar Fetih’in Refah’ın Kapalı Kalmasını İstediğini Gösteriyor…

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Fetih liderlerinden Azzam El-Ahmed’in Refah sınır kapısıyla ilgili yaptığı açıklamaların, Filistin Yönetimi’nin Refah’ın kapanmasından Hamas’ı sorumlu tutma çabası içinde olduğunu ve kapıyla ilgili durumu siyasi çekişmelere alet etmek istediğini gösterdiğini belirtti.

Fetih Yürütme Kurulu üyesi Azzam El-Ahmed, Mısır yönetiminin kendisine Rafah sınır kapısının kapatılmasına Sina’daki olayların neden olduğunu ilettiğini söyledi.

Azzam El-Ahmed’in yanlış, saptırıcı ve iftira dolu açıklamaları üzerine Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada Ebu Zuhri, “El-Ahmed’in yaptığı açıklamalar aslıda başka gerçekleri de gün yüzüne çıkardı. Bu açıklamalar Filistin Yönetimi’nin Hamas’ı iddiadan öteye geçmeyen gerçek dışı şeylerle suçlayarak kapının kapalı kalmasına kılıf bulma gayreti içinde olduğunu gösterdiği gibi siyasi çekişmeyi sürdürme isteğini de gösteriyor” dedi.

Mısır, Sina’da bir buçuk ay önce meydana gelen ve 30 Mısır askerinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından 46 gündür Rafah sınır kapısını kapalı tutuyor. Ara sıra kısa sürelerle açılan kapıdan çok sınırlı sayıda çıkış yapılıyor. Kapının kapalı kalmasına Filistin Yönetimi de çanak tutuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.