Ebu Zuhri: El Hamdallah’ın Açıklamaları Taraflı Bir Tutum Sergiliyor…

  • 29 Aralık 2014
  • 945 kez görüntülendi.
Ebu Zuhri: El Hamdallah’ın Açıklamaları Taraflı Bir Tutum Sergiliyor…

Filistin özerk yönetimi başbakanı Rami Elhamdallah’ın güvenlik ve geçit kapıları hakkında yaptığı son açıklamalara tepki gösteren Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) bu açıklamaların tarafgir bir tutum sergilediğini bildirdi.

Özerk yönetim başbakanı Rami Elhamdallah’ın, kendilerinin geçiş kapılarının kontrolünü teslim almalarından önce Hamas’ın Gazze’deki eski hükümetinin bu bölgedeki geçiş kapılarında bir güvenlik ve kontrol mekanizmasının olmadığını iddia ettiği açıklamasına Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri tepki gösterdi.

Ebu Zuhri bugün (29 Aralık Pazartesi) akşam saatlerinde yayınladığı basın açıklamasında Elhamdallah’ın bu iddiasının tamamen tarafgir tutum ortaya koyduğunu ve gerçekleri yansıtmadığını, böyle taraflı tutumun da bir uzlaşı hükümetinin başkanına yakışmadığını ifade eti.

Ebu Zuhri, uzlaşı hükümetinin Rafah sınır kapısının kontrolünü devralma ve yeniden düzenleme yetkisinin olduğunu ama herhangi bir görevliyi görevinden uzaklaştırma yahut görevliler arasında ayrımcılık sergileyen bir tutum ve söylem ortaya koyma hakkının olmadığını vurguladı.

Ebu Zuhri, Gazze bölgesinde güvenlik dosyasında herhangi bir kusur yapılması nedeniyle güvenlik organları arasında uzlaşmanın önünde engeller oluşmasından yahut İçişleri Bakanlığı’nın Gazze’deki personel giderleriyle ilgili bütçesinin sağlanamamasından Elhamdallah’ın sorumlu olacağını hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.