Ebu Zuhri: Kerry’nin Açıklaması İçi BoÅŸ Hayallerden Ä°barettir…

  • 08 Aralık 2014
  • 816 kez görüntülendi.
Ebu Zuhri: Kerry’nin Açıklaması İçi BoÅŸ Hayallerden Ä°barettir…

Filistin Ä°slâmî DireniÅŸ Hareketi (Hamas) Sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, ABD Dış Ä°ÅŸleri Bakanı John Kerry’nin iÅŸgal altındaki Batı Yaka’da direniÅŸin son bulması arzularını dile getirdiÄŸi açıklamasına tepki göstererek bu tür arzuların içi boÅŸ hayallerden ibaret olduÄŸunu, bölgede iÅŸgal devam ettiÄŸi sürece direniÅŸin de süreceÄŸini dile getirdi.

Ebu Zuhri, ABD Dış Ä°ÅŸleri Bakanı Kerry’nin sözlerinin sadece gerçekleÅŸmeyecek hayallerin dile getirilmesinden ibaret olduÄŸunu, o bölgede direniÅŸin gerekçesinin iÅŸgal olduÄŸunu ve iÅŸgalin devam etmesinin de gerekçesinin devam etmesi anlamına geleceÄŸini dolayısıyla iÅŸgalin ortadan kalkmasını istemezken ona karşı verilen direniÅŸin son bulmasını isteyen hayallerin asla gerçekleÅŸmeyeceÄŸini vurguladı.

ABD Dış Ä°ÅŸleri Bakanı John Kerry, siyonist iÅŸgal rejimi hesabına yaptığı son açıklamalarından birinde yine iÅŸgalcilerin aÄŸzını kullanarak Batı Yaka’da iÅŸgale karşı verilen mücadeleyi “terör” olarak nitelemiÅŸ ve bölgedeki bazı Arap ülkelerinin “Ä°srail”le “barış (!)” içine girmeye ve “terör (!”)”e karşı mücadele amacıyla yeni bir bölgesel ittifak kurmaya hazır oldukları iddiasında bulunmuÅŸtu.

Kerry, iÅŸgalci katillerle birlikte katıldığı bir toplantıda yaptığı konuÅŸmada Filistin’deki Ä°slamî direniÅŸi ve Suriye direniÅŸini, IŞİD ve Boko Haram’la aynı kategoriye koyarak bugün Suriye’ye dönük saldırılarda ABD ile birlikte hareket eden “koalisyon” ülkelerinin bu hareketlere karşı savaÅŸ için Ä°srail ile ittifak kurmaya hazır olduklarını kendisine söyledikleri iddiasında bulunmuÅŸtu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.