Ebu Zuhri: Netanyahu’nun Batı Yaka Hayali Asla Gerçekleşmeyecek

  • 07 Nisan 2019
  • 1.417 kez görüntülendi.
Ebu Zuhri: Netanyahu’nun Batı Yaka Hayali Asla Gerçekleşmeyecek

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Sami Ebu Zuhri, işgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Batı Yaka’yı işgal rejimine katma hayalinin asla gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Ebu Zuhri, dün akşam (6 Nisan Cumartesi) sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’daki hesabında yaptığı açıklamada, “Bunun gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Hamas sözcüsü, Batı Yaka’da işgal güçleriyle yapılan güvenlik koordinasyonuna son vermenin ve tehditlere karşı koymak için birlik ve bütünlüğü sağlamanın vaktinin geldiğini belirtti.

İşgal rejimi başbakanı Netanyahu, seçimler sonucunda koltuğunu koruması halinde Batı Yaka’daki Yahudi yerleşkelerini işgal rejimine katma niyetinde olduğunu açıklamıştı.

İşgal rejiminin egemenliğinden taviz vermeyeceğini öne süren Netanyahu, Batı Yaka’daki Yahudi yerleşkelerini Filistin egemenliğine bırakmaları halinde söz konusu yerleşkelerin bir gün bile yaşayamayacaklarını söyledi.

Netanyahu, Batı Yaka’daki Yahudi yerleşkelerini işgal rejimi egemenliği altına alacağını ve güvenliğinden sorumlu olacaklarını ifade etti.

Batı Yaka’nın yüzde 60’ını oluşturan “C” bölgelerinin işgal rejimine katılmasının uzak bir ihtimal olmadığını iddia eden Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’ın işgalciler için büyük bir dost olduğunu ve gelecekte ondan daha büyük bir dost geleceğinden şüpheli olduğunu dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.