Ebu Zuhri: Uzlaşı hükümetinin başarısızlığının gerçek nedeni Batı Yaka ile Gazze Şeridi arasında ayrımcılık yapmasıdır

  • 28 Temmuz 2015
  • 872 kez görüntülendi.
Ebu Zuhri: Uzlaşı hükümetinin başarısızlığının gerçek nedeni Batı Yaka ile Gazze Şeridi arasında ayrımcılık yapmasıdır

Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas), Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Azzam El-Ahmed’in hükümet konusundaki açıklamalarını “gerginliÄŸi artırıcı” olarak nitelendirerek, açıklamaların gerçekleri yansıtmadığını bildirdi.

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, bugün (28 Temmuz Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Azzam El-Ahmed’in söylediklerinin gerçek dışı olduÄŸunu belirtti.

Rami El-Hamdallah baÅŸkanlığındaki uzlaşı hükümetinin baÅŸarısızlığının gerçek nedeninin hizipçilik yaparak sadece Fetih Hareketi için çalışması ve Batı Yaka ile Gazze Åžeridi arasında ayrımcılık yapması olduÄŸunu kaydeden Ebu Zuhri, Azzam El-Ahmed’in uzlaşı hükümeti yerine ulusal birlik hükümeti kurulması yönündeki açıklamalarının Fetih Hareketi’nin manevrası olduÄŸunu söyledi.

Ebu Zuhri, Hamas Hareketi’nin istiÅŸare ve uzlaşı ile ulusal birlik hükümeti kurulmasına hazır olduÄŸunu açıklamasının ardından Fetih’in bu manevrasının baÅŸarısız olduÄŸunu ifade etti.

Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Azzam El-Ahmed, Hamas Hareketi’nin uzlaşı hükümetinin yerine ulusal birlik hükümeti kurulmasını reddettiÄŸini iddia ederek, Hamas’ı uzlaşı anlaÅŸmasının tüm maddelerinin uygulanmasına engel olmakla suçlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.