Efhem: İran Halkının Nükleer Enerjiden Yararlanma Hakları Tam Olarak Temin Edilmelidir.

  • 21 Mart 2015
  • 875 kez görüntülendi.
Efhem: İran Halkının Nükleer Enerjiden Yararlanma Hakları Tam Olarak Temin Edilmelidir.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Efhem, İran halkının nükleer enerjiden yararlanma hakları ve barışçıl çıkarlarının tam olarak, temin edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Lozan’da İran ile 5+1 grubu arasında devam eden nükleer müzakerelerle ilgili olarak, Efhem, çok kritik ve hassas görüşmelerin sürdüğünü, bugün de, 5+1 grubu düzeyinde siyasi direktörlerle müzakere yapılacağını ifade etti.

Efhem, İran’ın nükleer müzakereci heyetinin müzakerelerde anlaşmazlıklar ve mesafeleri azaltmaya çalıştığını, teknik konularda, iyi ilerlemelerin kaydedildiğini, siyasi ve yaptırımlar konularında görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, BM İnsan Hakları Konseyi’nin Özel İran Raportörü Ahmet Şehid’in İran karşıtı raporu hakkında ise, bu raporun oldukça siyasi olduğunu, maalesef raporun insan hakları mekanizması dışına çıkmak üzere olduğunu kaydetti.

Efhem, İran’da insan hakları ihlali meselesinin insan hakları konularının üstünde bir irade tarafından takip edildiğine vurgu yaparak, İran’ın insan haklarıyla ilgili bütün mekanizma ve etkenlerle çok iyi işbirliği içinde olduğunu belirtti.

Efhem, insan haklarının İran İslam Cumhuriyeti hükümetinin tamamen vakıf olduğu bir konu olduğunu, içerideki sorumluluklarından biri olarak, kendi vatandaşları ve insan hakları durumunu iyileştirmek için çalıştığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.