Efhem: Libya’da milli birlik hükümeti teröristlerin yolunu kapatacaktır

  • 23 Şubat 2015
  • 878 kez görüntülendi.
Efhem: Libya’da milli birlik hükümeti teröristlerin yolunu kapatacaktır

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Merziye Efhem, Libya’da milli bir hükümetinin kurulmasını, teröristlerin ve şiddet yanlılarının yolunu kapatacağını söyledi.

Merziye Efhem, dün Libya’nın Trablus kentinde İran büyükelçisinin  ikametgahının yakınında bir patlamanın olduğu haberinin ardından  yaptığı açıklamada bu terörist saldırıyı kınarken, sözkonusu saldırının el yapımı bir bomba ile gerçekleştiğini ve  patlamanın  can ve mal kaybına  neden olmamasının ise sevindirici  olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, İran İslam Cumhuriyeti’nin  Libya’da mevcut durumu ve gelişmeleri yakından takip ettiğini  ve dış güçlerin  Libya’ya yönelik her türlü  müdahalelerine karşı çıktığını belirterek,  bu ülkenin  sorununun  Libyalıların kendi aralarında siyasi yolla çözüm bulması ve diyalogla ve de  çatışma  halindeki tarafların  kendi aralarında diyalogla  milli birlik hükümetini kurmalarıyla mümkün aşılacağına inandığını söyledi.

Dün Libya’da bir güvenlik bir yetkilisi, Trablus’ta İran  büyükelçisinin evinin önünde bir bombanın patladığını bildirmişti. İran’ın Libya’daki  büyükelçisi kapalı bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.