Ehli beyt imamların 11. si İmam Hasan Askeri as’ın veladet yıldönümü

  • 07 Ocak 2017
  • 1.191 kez görüntülendi.
Ehli beyt imamların 11. si İmam Hasan Askeri as’ın veladet yıldönümü

Yarın hicri kameri 8 rebiüsani 1438, 7 ocak 2017 ehlibeyt imamların 11. si imam Hasan Askeri as’ın veladet yıldönümüdür.

Hz. İmam Hasan Askeri –as- hicri kameri 232 yılında Medine şehrinde dünyaya geldi.O yüce şahsiyet, değerli babası İmam Hadi’nin şehadetinden sonra 22 yaşında yüce Allah’ın emriyle Müslümanların hak ve adalet yolunda ilerlemelerinde rehberlik ve imamet görevini üstlendi.

İmam Hasan Askeri –as- 6 yıllık imamet döneminde büyük zorlukları tahammül edip, dönemin Abbasi hükümdarlarının baskı, zulüm ve engelleriyle karşı karşıya kaldı.İmam Hasan Askeri –as- imamet dönemi, oğlu Hz. Mehdi –as-ın dünyaya gelmesiyle daha da zor ve hassas bir döneme girdi.

Fakat tüm bu baskı ve zulümlere rağmen Allah’ın lütuf ve inayetiyle Ehl-i Beyt’in 12. imamı hz. Mehdi –as- dünyaya geldi ve değerli babası İmam Hasan Askeri –as- şehadetinden sonra gözlerden kaybolup gaybet dönemine girmiş, zamanı ve mekanının da sadece yüce Allah tarafından bilinen zamanda zuhur edip, her türlü zulüm, küfür ve şirki yok ederek, adaleti ihya edecektir.

Bizler de İİC Radyo Televizyon kurumu çalışanları olarak, İmam Hasan Askeri –as-ın mübarek veladet yıldönümü münasebetiyle tüm dünya Müslümanlarına ve siz değerli dinleyicilerimize tebriklerimizi iletiyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.