El-Ahrar Hareketi Genel Sekreteri Ebu Hilal Rami El-Hamdallah Hükümetinin İstifasını İstedi…

  • 13 Ocak 2015
  • 1.010 kez görüntülendi.
El-Ahrar Hareketi Genel Sekreteri Ebu Hilal Rami El-Hamdallah Hükümetinin İstifasını İstedi…

Filistin El-Ahrar Hareketi Genel Sekreteri Halid Ebu Hilal, görevini yerine getirmekte başarısız olan Rami El-Hamdallah hükümetinin istifa etmesini ve yerine vatanın ve vatandaşın derdini üstlenebilecek bir birlik hükümetinin kurulmasını istedi.

Ebu Hilal, dün akşam (12 Ocak Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, “El-Hamdallah hükümeti uzlaşı hükümeti değil. Bölünmeyi sona erdirme ve resmi kurumları birleştirme alanında hiçbir şey yapmadı” ifadesine yer verildi.

Mevcut hükümetin sorunun bir parçası haline geldiğini ve sorunun hükümetin performansından çok kimliğinde olduğunu ifade eden Ebu Hilal, El-Hamdallah hükümetinin Batı Yaka’da da birşeyi değiştirmediğini, baskınların, gözaltıların ve yolsuzlukların aynen devam ettiğini, mevcut hükümetin eski Ramallah hükümetinin aynısı olduğunu söyledi.

Sorunun aynı zamanda hükümetin merci olarak Mahmud Abbas’ı görmesinden kaynaklandığını ifade eden Ebu Hilal, Abbas’ın siyasi ortaklığa inanmadığını ve Filistin Yönetimi’ni tek başına aldığı kararlarla keyfine göre dilediği gibi idare ettiğini belirtti.

El-Ahrar Hareketi Genel Sekreteri, Filistin’in samimi niyete ve siyasal ortaklığa ihtiyacı olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.