El-Aksa Müessesesi, Yafa’daki Müslüman Mezarlığına Yapılan Saldırıyı Kınadı…

  • 15 Ocak 2015
  • 847 kez görüntülendi.
El-Aksa Müessesesi, Yafa’daki Müslüman Mezarlığına Yapılan Saldırıyı Kınadı…

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi yetkilileri dün (14 Ocak Çarşamba) işgal belediyesi ekiplerinin hafta başında işgal güçleri himayesinde saldırıda bulunduğu Yafa kentindeki “Tasu” Müslüman Mezarlığı’nda incelemelerde bulundu.

İşgal belediyesi ekipleri, geçtiğimiz günlerde mezarlığa düzenlediği baskında Yafa’daki İslami Heyet’in mezarlık ziyaretçilerinin yazın sıcaktan ve kışın yağmurdan ve kardan korunmaları için yaptırdığı demir gölgelikleri yıktı.

Müessese Müdürü Emir Hatib ve kutsal mekanlar sorumlusu Abdülmecid İğbariyye, işgal belediyesinin mezarlıkta gerçekleştirdiği ihlalden duydukları rahatsızlığı dile getirerek, bunun Siyonistlerin Müslümanlara ve Hıristiyanlara ait kutsal mekanlara yönelik saldırılarının devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

Tüm engellemelere ve olumsuz şartlara rağmen kutsal mekanların bakım ve onarım hizmetlerini sürdüreceklerini bildiren El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, mezarlığın Müslümanlara ait bir vakıf olduğunu ve tamamının Kıyamet’e kadar Müslümanlara ait kalacağını vurguladı.

Müessese heyeti, Yafa’daki İslami Heyet Başkanı Hacı Muhammed El-Eşkar ile de görüşerek, Müslümanlara ait mezarlığa yönelik saldırının ayrıntıları hakkında bilgi aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.