El-Bataş: Memurların Maaş Krizi, Uzlaşı Hükümeti’nin Boğazına Saplanmış Bir Dikendir…

  • 24 Ocak 2015
  • 1.068 kez görüntülendi.
El-Bataş: Memurların Maaş Krizi, Uzlaşı Hükümeti’nin Boğazına Saplanmış Bir Dikendir…

Filistin’de faaliyet gösteren İslamî Cihad Hareketi liderlerinden Halid El-Bataş, Gazze’deki memur maaşlarının gecikmesinin uzlaşının boğazına saplanmış bir diken olduğunu belirterek, uzlaşı hükümetinden Kahire’de üzerinde anlaştıkları maddeleri hayata geçirmesini istedi.

“Filistinli grupların Gazze’deki memur krizinin aşılmasındaki rolü” adlı konferansta konuşan İslamî Cihad lideri El-Bataş, krizin 2007 yılında meydana gelen bölünmeye dayandığını söyledi.

El-Bataş devamla, hükümetin kurumları birleştirmekle uğraşıp diğer önemli dosyaları ihmal ettiğini ve bir türlü Gazze’nin yeniden imarı ve seçimlerin yapılması maddelerine geçmediğini ifade etti.

Memurlara da seslenen El-Bataş, “Hak ve hukukunuzu dile getirmeye devam edeceğiz. Neye mal olursa olsun sorunun çözümü için sorumluluk alacağız. Memurları yalnız bırakmayacağız. Bunun yanında şantajı reddettiğimiz gibi, aylardır sıkıntı çeken insanları malzeme olarak kullanmayı da reddediyoruz” dedi.

El-Bataş uzlaşı hükümetinden komisyonun çalışmalarını bitirinceye kadar en azından maaşların yarısını düzenli ve adil bir şekilde dağıtmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.