El-Berdevil: Hamas Hareketini DışlayabileceÄŸini Düşünenler Hayal Görüyor…

  • 29 Aralık 2014
  • 758 kez görüntülendi.
El-Berdevil: Hamas Hareketini DışlayabileceÄŸini Düşünenler Hayal Görüyor…

Ä°slamî DireniÅŸ Hareketi (Hamas) liderlerinden Salah El-Berdevil, hiçbir anlamı olmayan düşmanla barış projesini oldu bittiye getirerek hayata geçirmek için Hamas hareketini dışlayabileceÄŸini, siyasi hayatın dışında tutabileceÄŸini veya onu tasfiye edebileceÄŸini düşünenlerin kesinlikle hayal gördüğünü belirterek, Filistin’de siyasi ortaklığı esas alan Hamas’ın aksine, karşı tarafın Hamas olmadan uzlaşı istediÄŸini ve direniÅŸ olmadan Gazze’yi ele geçirmeye çalıştığını söyledi.

Hamas lideri El-Berdevil yaptığı açıklamada, kendilerinin Batı Yaka’daki gevşekliği Gazze’ye değil, Gazze’deki direnişi Batı Yaka’ya taşıma niyetinde olduklarını hatırlattı.

El-Berdevil, uzlaşı hükümetinin Abbas’ın siyasi kararıyla felç edildiÄŸine dikkat çekerek, bazı Filistinli çevrelerle iÅŸgal rejiminin Gazze’yi direniÅŸten yoksun bırakmak için çaba gösterdiÄŸini, Filistin Yönetimi’nin Gazze’ye bölgedeki direniÅŸ silahını teslim ettikten sonra ancak yardım elini uzatacağına dair raporların da ellerinde olduÄŸunu ifade etti.

Uzlaşı hükümetinin kurulmasının üzerinden altı ay geçmesine raÄŸmen, bu hükümet Gazze için herhangi bir ÅŸey yapmadı. Temmuz-AÄŸustos savaşından dolayı ağır bir yıkım yaÅŸayan Gazze halkı büyük sıkıntılar içinde. Büyük bir felaket yaÅŸayan Gazze’ye karşı üzerine düşeni yapmayan uzlaşı hükümeti, Gazze’ye yabancı bölge muamelesini yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.