El-Berdevil: Mısır Mahkemesinin Kassam’ı Suçlayan Kararı Çok Tehlikeli…

  • 31 Ocak 2015
  • 964 kez görüntülendi.
El-Berdevil: Mısır Mahkemesinin Kassam’ı Suçlayan Kararı Çok Tehlikeli…

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden Salah El-Berdevil, acil davalara bakan Kahire mahkemesinin Kassam Tugayları’nı yasaklayıp terör örgütleri listesine almasının tehlikeli olduğuna dikkat çekerek, bunun politik bir karar olduğunu söyledi.

Kararı değerlendiren El-Berdevil, bu kararın tamamıyla politik olduğunu, uzaktan yakından hukukla ilgili olmadığını belirtti.

Acil davalara bakan Kahire’deki mahkeme bugün (31 Ocak Cumartesi) Kassam Tugayları hakkında çok tartışılacak bir karar aldı. Ülke içinde bazı terör eylemlerine karıştığı suçlamasıyla hareketi terör örgütleri listesine alan ve faaliyetlerini yasaklayan mahkeme, Kassam Tugayları’na mensup olanları da terörist ilan etti.

El-Berdevil devamla, mahkemenin Sina’daki olaylara karşı gösterdiği tepki sonucu böyle bir karara imza attığını, bu kararın gerçek bir tarafının olmadığını, Kassam Tugayları’nın ister Sina’da ister başka yerlerde meydana gelen olaylarla bir ilgisinin olmadığını ifade etti.

Evvelki gün Sina’da meydana gelen saldırılarda onlarca Mısır askerinin öldürülmesini Sina’da rejime karşı çarpışan selefi örgüt üstlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.