El-Berdevil: “Uzlaşı Anlaşmasının Hayata Geçirilmesinde Fetih Samimi Değil”…

  • 14 Şubat 2015
  • 804 kez görüntülendi.
El-Berdevil: “Uzlaşı Anlaşmasının Hayata Geçirilmesinde Fetih Samimi Değil”…

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Salah El-Berdevil, Hamas Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk ile Fetih Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve uzlaşı dosyası sorumlusu Azzam El-Ahmed arasında Kahire’de yapılacak görüşme tarihinin belli olmadığını söyledi.

Ebu Merzuk ile El-Ahmed arasında yakında bir görüşmenin olacağı konusunda basın yayın organlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten El-Berdevil, bu görüşme için henüz bir tarih belirlenmediğini ifade etti.

Geçen Salı günü sosyal paylaşım sitesi üzerinden açıklama yapan Hamas Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, Fetih Merkez Yürütme Kurulu üyesi Azzam El-Ahmed’in kendisinden uzlaşıyı konuşmak üzere Mısır’da görüşme teklifinde bulunduğunu duyurmuştu.

Filistin’deki bazı basın yayın organları da Ebu Merzuk ile El-Ahmed arasında yakında bir görüşme olacağını ifade etti.

Filistinli grupların uzlaşı anlaşmasının tamamlanmasını ve uygulanmayan maddelerinin hayata geçirilmesini görüşmek üzere oluşturduğu heyetin Gazze ziyareti için henüz bir tarih belirlenmediğini hatırlatan El-Berdevil, uzlaşı anlaşmasının hayata geçirilmesinde Fetih hareketinin samimi davranmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.