El-Berdevil: Uzlaşı Hükümeti Abbas’ın Aldığı Siyasi Kararla Felç Edildi…

  • 28 Aralık 2014
  • 754 kez görüntülendi.
El-Berdevil: Uzlaşı Hükümeti Abbas’ın Aldığı Siyasi Kararla Felç Edildi…

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Salah El-Berdevil varılan ulusal uzlaşının ardından kurulan Filistin uzlaşı hükümetinin Fetih ve onun başında yer alan Mahmud Abbas’ın aldığı siyasi bir kararla felç edildiğini söyledi.

Han Yunus’ta toplumun önde gelen liderleriyle bir araya gelen ve durum değerlendirmesi yapan Hamas liderlerinden El-Berdevil, Filistin Yönetimi’yle işgal rejiminin Gazze’yi direnişten yoksun bırakmak için ortak bir siyasi karara sahip olduklarını belirterek, Fetih yönetiminin Kahire Anlaşmasından sonra Gazze’de kontrolü ele geçirmeye ve ardından burayı silahsızlandırmaya çalıştığını ifade etti.

Uzlaşı hükümetinden bir heyetin ve sınır kapılarıyla ilgili olarak kurulan komisyonun Gazze’yi ziyaret etmesini de değerlendiren milletvekili El-Berdevil “onların çantasında ve gündeminde sınır kapılarının idaresiyle kendilerine yakın güvenlik noktalarının idaresini teslim almak vardı. Bunun yanında aylardır masalarında büyük bir sorun olarak duran memur maaşlarını ödeme konusu maalesef gündemlerine girmiyor. Bunlara bakınca uzlaşı hükümetine bağlı bakanların Gazze’ye yapacakları ziyaretleri fazla anlamlı bulmuyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.