El-Bergusi, Güvenlik Koordinasyonuna Son Verme Çağrısında Bulundu…

  • 04 Ocak 2015
  • 888 kez görüntülendi.
El-Bergusi, Güvenlik Koordinasyonuna Son Verme Çağrısında Bulundu…

“Filistin Ulusal Girişimi” Genel Sekreteri Mustafa El-Bergusi, işgal hükümetinin Batı Yaka’daki Filistin Yönetimi’ne ödemesi gereken vergi gelirleri payını dondurmasının mali korsanlık ve hırsızlık olduğunu söyledi.

Mustafa El-Bergusi, bugün (4 Ocak Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Filistin Yönetimi’nden başta güvenlik koordinasyonuna son vermek olmak üzere işgal hükümetine karşı caydırıcı adımlar atmasını istedi.

İşgal hükümetine verilecek en güzel cevabın yaptırım uygulamak, boykot etmek ve güvenlik koordinasyonuna son vermek olduğunu bildiren El-Bergusi, Filistin Yönetimi’ni Filistin halkının iradesini kırmaya çalışan işgal hükümetinin baskılarına direnmeye davet etti.

Filistin Maliye Bakanlığı, dün akşam işgal hükümetinin Filistin Yönetimi hesabına havale edilmesi gereken yaklaşık yarım milyar şikel tutarındaki vergi gelirleri payının dondurulduğunu resmi olarak ilettiğini açıkladı.

Bu arada, işgal hükümeti Filistin Yönetimi’nin Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne başvurmasına misilleme olarak Filistinlilere yönelik daha başka cezalandırıcı adımların da atılmasının gündemde olduğunu iddia etti.

Haaretz gazetesi, İsrailli üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, vergi gelirleri payının dondurulmasının sadece ilk adım olduğunu öne sürdü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.