El-Bergusi, Hamas Liderlerine Seslendi: Bizim ahdimiz ve sözümüz üzere sabır ve sebat ettiğimizi bilin. Düşmana acımayın

  • 31 Mayıs 2015
  • 796 kez görüntülendi.
El-Bergusi, Hamas Liderlerine Seslendi: Bizim ahdimiz ve sözümüz üzere sabır ve sebat ettiğimizi bilin. Düşmana acımayın

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanlarından esir Abdullah El-Bergusi, Hamas liderlerine gönderdiği mesajda, “Bizim ahdimiz ve sözümüz üzere sabır ve sebat ettiğimizi bilin. Düşmana acımayın” dedi.

Dün akşam (30 Mayıs Cumartesi) Gazze’den yayın yapan Er-Re’y Radyosu’nun esirlerle ilgili programına katılan El-Bergusi, “İşgalci bizi ister şimdi serbest bıraksın, isterse bin yıl sonra serbest bıraksın, hiçbir şey değişmeyecek. Bizim düşüncemiz sabit kalacak” dedi.

Mart 2015’te işgal zindanlarındaki esaret hayatının 13’üncü yılına giren Abdullah El-Bergusi, Filistin davası tarihinde en yüksek mahkumiyet süresine sahip esir olma ünvanını taşıyor.

5 Mart 2003’te kızını götürdüğü Ramallah Devlet Hastanesi önünde işgal güçlerince gözaltına alınan El-Bergusi, 6 ay süren ağır işkencelerin ardından İzzeddin El-Kassam Tugayları üyesi olma ve birçok işgal askeriyle Yahudi yerleşimcinin öldürülmesinden sorumlu olma ithamıyla 67 kez müebbet hapse mahkum edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.