El-Celzun Mülteci Kampı Girişindeki Çatışmalarda 19 Filistinli Yaralandı

  • 16 Ekim 2016
  • 909 kez görüntülendi.
El-Celzun Mülteci Kampı Girişindeki Çatışmalarda 19 Filistinli Yaralandı

Ramallah’ın kuzeyindeki El-Celzun Mülteci Kampı girişinde dün akşam (15 Ekim Cumartesi) Filistinliler ve işgal güçleri arasında yaşanan çatışmalarda ikisi ağır 19 Filistinli yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin El-Celzun Mülteci Kampı’ndaki hastane kaynaklarından edindiği bilgiye göre, kamp girişinde yaşanan çatışmalarda yaralı sayısı 19’a yükselirken, yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, Ramallah’taki Filistin Sağlık Kompleksi’ne dört yaralının getirildiğini, yaralılardan birinin başından yaralandığını ve durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, 16 yaşındaki Faris El-Bayız’ın başından yaralandığını, ameliyattan çıktığını fakat durumunun hâlâ ağır olduğunu açıkladı.

El-Celzun Mülteci Kampı sakinlerinden Ahmed Şerake isimli çocuğun işgal güçleri tarafından şehit edilmesinin yıldönümünde Filistinliler ile işgal güçleri arasında çatışma çıktı.

Batı Yaka’da işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalar geçen yıl Ekim ayında Kudüs İntifadası’nın başlamasından bu yana daha da yoğunlaştı.

İntifadanın başından bu yana 248 Filistinli işgal güçleri tarafından şehit edilirken binlerce Filistinli de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.