El-Cuburi, İran’ın Irak’ın yapılanmasına katılacağını bildirdi

  • 12 Şubat 2018
  • 1.160 kez görüntülendi.
El-Cuburi, İran’ın Irak’ın yapılanmasına katılacağını bildirdi

Irak Meclis Başkanı dün Bağdat’ta İran İslam İnkılabının 39. Yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen bir törende yaptığı konuşmada, Irak’ın yeniden yapılandırılması çalışmalarına İran İslam Cumhuriyetinin katılacağını bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, Iraklı çok sayıda milletvekili, askeri ve sivil erkan, siyasi şahsiyetler ve yabancı misyon şeflerinin katıldığı bu törende İslam İnkılabının 39. Zafer yıl dönümünü İslam İnkılabı Rehberine, İran devleti, milleti ve meclisine tebrikte bulundurarak, İran halkının kendi nizamını bizzat kendisinin seçmesiyle muhtelif alanlarda çok büyük başarılar elde ettiğini bildirdi.

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ayrıca Irak’ın İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkileri geliştirmek istediğini bildirdi.

Bağdat güvenlik komitesi başkanı da bu törende yaptığı konuşmada Irak’ta tekfiri terör örgütlerine karşı mücadelede sağlanan zafer ve başarıda İran İslam Cumhuriyetinin önemli bir rol ifa ettiğini bildirerek kendilerinin İran’ın bu ilkeli tutum ve siyasetlerinden dolayı memnun olduklarını ve teşekkürlerini bildirdiklerini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.