El-Enbar operasyonun adı değiştirildi

  • 29 Mayıs 2015
  • 862 kez görüntülendi.
El-Enbar operasyonun adı değiştirildi

Iraklı yetkililer, el-Enbar eyaletinin IŞİD teröristlerinin işgalinden kurtarılışı için yapılan operasyona verilen “Lebbeyk Ya Hüseyin” adını, etnikçi yorumların önlenmesi için değiştirerek, operasyona “Lebbeyk Ya Irak” adı vermiş oldular.
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’nin Ofisi’nden yapılan açıklamada, Iraklı yetkililerin Sünni bölge olan el-Anbar’ı kurtarma operasyon adını “Lebbeyk Ya Hüseyin”den “Lebbeyk Ya Irak”a değiştirdiği belirtilirken, operasyondan etnikçi görüntü ve tablo oluşmaması amacıyla böyle bir karar alındığı ifade edildi.
El-İbadi’nin ofisinden yapılan açıklamada, ayrıca, el-Enbar’ı kurtarma operasyonunun, Selaheddin eyaletine bağlı Bici’nin etrafındaki bölgeleri IŞİD teröristlerinden kurtarma operasyonuyla eş zamanlı olarak yürütülmekte olduğu açıklandı.
Iraklı ve Iraklı olmayan bazı taraflar, el-Anbar’ı kurtarma operasyonu için verilen Lebbeyk Ya Hüseyin adını etnikçi bularak, eleştirilerde bulunmuştu.
Irak Sadr Grubu Lideri Muktedar Sadr da bu adlandırmaya tepki göstererek, bunun yanlış yorumlara yol açabileceği uyarısında bulunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.