El-Halebi: “İntifada Oslo’nun Sırtına Vurulmuş Bir Hançerdir”

  • 06 Aralık 2015
  • 974 kez görüntülendi.
El-Halebi: “İntifada Oslo’nun Sırtına Vurulmuş Bir Hançerdir”

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın kadın liderlerinden Raca El-Halebi, Kudüs İntifadası’nın Oslo’nun ve müzakerecilerin sırtına vurulmuş bir hançer olduğunu belirterek, Filistin’in satılık olmadığını ve pazarlık konusu edilemeyeceğini söyledi.

Hamas Hareketi Kadın Kolları’nın bugün (6 Aralık Pazar) Gazze’de “Canımız ve kanımız sana feda olsun ey Aksa” sloganıyla düzenlediği etkinlikte konuşan El-Halebi, Mescid-i Aksa’nın Hamas üyelerinin kalplerine kazınmış bir inanç olduğunu ifade etti.

Hamas üyesi kadınların mücadelenin her alanında yer aldıklarına işaret eden El-Halebi, Filistin’de, Gazze Şeridi’nde, Batı Yaka’da ve Kudüs’te kadının özgürlük mücadelesi denkleminde önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Filistin halkının tercihini yaptığını ve Filistin’in tek zerre toprağından taviz verilemeyeceğini söylediğini belirten El-Halebi, “Kalbimiz çarptığı sürece Filistin’in tek bir karşından taviz vermeyeceğiz” dedi.

El-Halebi, başta El-Aksa Şeyhi olmak üzere dünyanın özgür insanlarına söz vererek, “Hepimiz şehadet eylemine hazırız” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.