El-Halil Şehrinde Meydana Gelen Çatışmalarda Birçok Filistinli Yaralandı…

  • 30 Aralık 2014
  • 728 kez görüntülendi.
El-Halil Şehrinde Meydana Gelen Çatışmalarda Birçok Filistinli Yaralandı…

Bugün (30 Aralık Salı) sabah Batı Yaka’nın güneyindeki el-Halil şehrinde meydana gelen çatışmalarda birçok Filistinlinin yaralandığı haber verildi. Kudüs’te de yaşlı bir Filistinlinin yine işgal güçlerinin saldırıları neticesinde üç ay önce almış olduğu yaralar yüzünden hayatını kaybettiği bildirildi.

Batı Yaka’nın el-Halil şehrinde Tarık bin Ziyad semtinde Filistinli öğrencilerle işgalci askerler arasında çatışmalar meydana geldi. Siyonist işgalci askerlerin öğrencileri gözetlemek amacıyla zikredilen semtteki bir okulun binalarının çatılarına ve teraslarına çıkması üzerine öğrenciler işgalcilere taş ve molotof kokteyli attı. Buna karşılık işgal güçleri de onların üzerine göz yaşartıcı bomba ve gaz bombası attı.

Bir diğer çatışma da el-Halil’in kuzeyinde el-Arub mülteci kampı yakınında meydana geldi. İşgalci askerlerin bu kampın girişinde bir askerî kontrol noktası oluşturmalarına halk tepki gösterince çatışmalar meydana geldi ve işgalciler burada da göz yaşartıcı bombalar ve gaz bombaları kullandılar.

Her iki olayda da işgalcilerin saldırılarından dolayı boğulma tehlikesi geçirenler ve yaralananlar oldu.

Kudüs’te de Muhammed Said el-Haşim isimli 63 yaşında bir Filistinli bugün sabah üç ay önce almış olduğu yaradan dolayı hayatını kaybetti. Bu kişinin, üç ay önce Muhammed Sankarit isimli bir Filistinli şehidin cenazesinin kaldırılması esnasında şehir mezarlığında işgal güçlerinin gerçekleştirdiği saldırıda yüzüne isabet eden lastik kaplı mermilerden dolayı ağır yaralandığı ve tedavi için birçok hastaneye nakledildiği ancak kurtarılamadığı bugün sabah da vefat ettiği ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.