El-Halil’de 2014 Yılı İçinde 1700 Kişi Gözaltına Alındı

  • 01 Ocak 2015
  • 782 kez görüntülendi.
El-Halil’de 2014  Yılı İçinde 1700 Kişi Gözaltına Alındı

Filistin Esirler Kulübü’nün Batı Yaka’nın el-Halil şehrindeki teşkilatı tarafından yayınlanan raporlara göre 2014 yılı içinde bu şehirde 1700 kişi gözaltına alındı. Siyonist işgal rejiminin 2014’te el-Halil’e karşı aşırı şiddet uygulaması sebebiyle bu şehir ve çevresinde insanlar sürekli baskın ve tutuklama tehdidiyle karşı karşıya yaşadılar.

Esirler Kulübü’nün yayınladığı rapora göre gözaltına alınanlar arasında on kadın var. Bunlardan bazıları esir değişiminde özgürlüklerine kavuşturulan kadınlardan.

Yaşları 18’in altında olan çocukların sayısının 479, hastaların sayısının ise 100 olduğu ifade edildi.

Gözaltına alınanlardan 36’sının tutuklama için yapılan baskın esnasında veya öncesinde gerçekleştirilen saldırılarda atılan mermilerle yaralandığı, bunlardan 9’unun özel yardıma ihtiyacı olan insanlardan olduğu ifade edildi.

Rapora göre gözaltına alınanlardan 130’unu öğrenciler oluşturuyor.

17 kişi işgalci asker Şalit karşılığında gerçekleştirilen Özgürlerin Vefası esir değişiminde özgürlüğüne kavuşturulmuş olanlardan oluşuyor.

Tutuklananların 484’ünü idari tutuklamalarla hapse atılanlar oluşturuyor. İşgal rejiminin Filistinlilere özel olarak başvurduğu idari tutuklama uygulamasında herhangi bir suçlamaya veya dava dosyası açılmasına gerek görülmeksizin sadece savcı kararıyla tutuklu altı aylığına hapse atılabiliyor. Bu hapis cezası yine dava açılmaksızın ve suçlama yapılmaksızın sadece savcı kararıyla her altı ayda bir on kereye kadar tekrar edilebiliyor.

Gözaltına alınanlardan soruşturma merkezlerine götürülenlerin sayısı 380 oldu. İşgal rejiminin yasaları soruşturma merkezlerine götürülenlere, sorgulama esnasında itirafa zorlama amacıyla işkence yapılmasına izin veriyor.

İşgal güçleri ayrıca baskınlarda çok sayıda hukuk dışı uygulamaya, işkence ve şiddet uygulamasına başvurdu. Bunlardan bazıları: Tüm aile efradının bir odaya kapatılıp saatlerce bekletilmesi, psikolojik işkence yöntemleriyle sorgulama, aşağılama, hakaret, küfür ve darp, arama iddiasıyla tüm elbiselerini çıkarıp çırılçıplak olmaya zorlama, insanları canlı kalkan olarak kullanma, mallarının çalınması, gasp edilmesi ve eşyalara kasten zarar verilmesi, kış ya da yaz şartlarında saatlerce açık alanda güneşte veya soğuk havada bekletme.

Filistin Esirler Kulübü bütün bu işkence uygulamalarının yüzlerce örneğini gözler önüne seren canlı şahitlere başvurdu ve raporlar tuttu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.