El Halil’de çıkan çatışmalarda Filistinli bir gencin şehadeti ile, şehit sayısı 4’e ulaştı

  • 10 Ağustos 2022
  • 79 kez görüntülendi.
El Halil’de çıkan çatışmalarda Filistinli bir gencin şehadeti ile, şehit sayısı 4’e ulaştı

Ürdün Nehri’nin Batı Şeria’daki Hebron kentinde Filistinliler ile ırkçı İsrail güçleri arasında çıkan çatışmada Filistinli bir genç şehit oldu.

Dün sabahleyin işgal güçlerinin Nablus’a düzenledikleri baskında üç Filistinli gencin şehit edilmesinin ardından Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil’de dün (9 Ağustos Salı) öğleden sonra meydana gelen çatışmalarda bir kişi daha şehit oldu.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre Mü’min Yasin Cabir isimli 17 yaşında bir genç El-Halil’de meydana gelen çatışmalarda göğsüne gerçek merminin isabet etmesi sonucu ağır yaralandıktan kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre Mü’min Yasin Cabir’in göğsüne isabet eden mermi kalbini deldi ve kalbi durmuş vaziyette çok ağır bir durumda Halk Hastanesi’ne ulaştırıldı. Burada yoğun çabalar neticesinde kalbi yeniden çalıştırıldı, ama çok geçmeden durumu kötüleşerek hayatını kaybetti.

El-Halil şehrinin merkezinde meydana gelen çatışmalarda bir gencin daha ağır yaralandığı ve ameliyata alındığı haber verildi.

İşgal güçlerinin sabahleyin Nablus’a düzenledikleri baskında da İbrahim En-Nablusi, İslam Sabuh ve Hüseyin Taha isimli gençler şehit olmuş, verilen en son rakamlara göre 69 kişi de yaralanmıştı.

Bu arada Kudüs Taburları, Nablus’taki Kudüs Taburları’nın kahramanlarının, Siyonist güçlerin saldırı ve sızmasından bu yana kendileriyle silahlı çatışmaya girdiklerini ve sızmalarına devam etmelerini engellediklerini belirterek, cihatçı direniş hareketinin asla durmayacağını vurguladı.

Öte yandan Batı Şeria’nın Nablus şehrinde gerçekleştirdikleri vahşi katliam hakkında açıklama yapan İslami Direniş Hareketi (Hamas), “Nablus katliamına cevap vermek, işgalciyi ve onun yerleşimcilerini çok ağır bir bedel ödemek zorunda bırakmak halkımızın hakkıdır.” ifadesine yer verdi.

Hamas  yaptığı basın açıklamasında; “Kahraman komutanlarımızın ve halkımızın evlatlarının kanları boşa gitmeyecektir. Şehitlerimizin kanları işgali her zaman ve mekanda takibe alacak bir devrimin yakıtı olacaktır.” ifadesine yer verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.