El-Halil’de Filistinli Bir Genç Siyonist Yerleşimciler Tarafından Yaralandı

  • 29 Ekim 2015
  • 791 kez görüntülendi.
El-Halil’de Filistinli Bir Genç Siyonist Yerleşimciler Tarafından Yaralandı

Batı Yaka’nın güneyindeki El-Halil kentinde bu akşam (29 Ekim Perşembe) Filistinli bir genç Yahudi yerleşimcilerin açtığı ateş ile yaralandı.

Silahlı onlarca Yahudi yerleşimci, El-Halil kent merkezindeki Eş-Şuheda Caddesi’nde Filistinlilere ait evlere saldırarak, evlerin kapılarına ateş açtı ve evlere girmeye çalıştı. Bu sırada Filistinli gençlerden birinin yerleşimcilerin ateşiyle yaralandığı ifade edildi.

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin Filistinli gence ateş açtığını ve gencin yaralandığını bildirirken, yaralı gencin gözaltına alındığına dair haberlerin geldiği belirtildi.

Görgü tanıkları, Eş-Şuheda Caddesi’nde Eş-Şerabati ailesinin fertlerinden bazılarının Yahudi yerleşimcilerin saldırısı nedeniyle bayıldıklarını söyledi.

Bu arada camilerin minarelerinden yapılan çağrılarla Filistinlilerin işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere karşı koymaya çağrıldığı ifade edildi.

El-Halil kent merkezindeki Babu’z-Zaviye semtinde de işgal güçleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve işgal güçlerinin çok sayıda gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandığı bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.