El-Hatib: Mescid-i Aksa’ya Kamera Yerleştirme Projesi Ürdün’e Ait

  • 09 Şubat 2016
  • 949 kez görüntülendi.
El-Hatib: Mescid-i Aksa’ya Kamera Yerleştirme Projesi Ürdün’e Ait

Kudüs’teki İslami Vakıflar ve Mescid-i Aksa İşleri Genel Müdürü Şeyh Azzam El-Hatib, Mescid-i Aksa’ya kamera yerleştirilmesi projesinin Ürdün’e ait olduğunu ve Kral 2’inci Abdullah tarafından gündeme getirildiğini açıkladı.

Şeyh Azzam El-Hatib,  konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ürdün’ün gerek işgal polisi olsun gerekse başka bir birim olsun hiçbir işgal rejimi kurumunun Mescid-i Aksa’ya kamera yerleştirilmesi ve kameraların kontrolü işine karışmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Kameraların kontrol odasının tamamen İslami Vakıflar’ın idaresinde olacağını bildiren El-Hatib, 144 dönümlük Mescid-i Aksa’nın her yerine kameraların yerleştirileceğini ve Mescid-i Aksa’da olanların tüm dünya tarafından görülmesinin sağlanacağını ifade etti.

Mescid-i Aksa’nın kapalı alanlarında kamera olmayacağını bildiren El-Hatib, kameraların sadece avluya yerleştirileceğini söyledi.

İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz’de dün yer alan bir haberde, Ürdün ile işgal rejimi arasındaki anlaşmazlık nedeniyle Mescid-i Aksa’ya kameraların takılamadığı öne sürüldü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.