El-Hayye: Uzlaşı hükümeti Gazze’ye yönelik görev ve sorumluluklarını yerine getirmedi

  • 25 Haziran 2015
  • 844 kez görüntülendi.
El-Hayye: Uzlaşı hükümeti Gazze’ye yönelik görev ve sorumluluklarını yerine getirmedi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Üyesi Halil El-Hayye, kurulacak olası bir milli birlik hükümetinin uzlaşı dosyalarını hayata geçirme, parlamento yolunu açma ve sağlanacak ulusal konsensüs çerçevesinde olması gerektiğini söyledi.

Kahire ve Eş-Şati’de üzerinde anlaşılan uzlaşı maddelerini hayata geçirmek gerektiğini belirten El-Hayye, uzlaşı hükümetinin Gazze’ye yönelik görev ve sorumluluklarını yerine getirmediğini, Filistin’deki bölünmüşlüğü sonlandırmak yerine daha da derinleştirdiğini söyledi. El-Hayye uzlaşı konusunun Hamas hareketinin ise stratejik seçeneği olduğunu ifade etti.

El-Hamdallah hükümetinin başarısız olmasının iki nedeni olduğuna dikkat çeken El-Hayye, birincisinin Mahmud Abbas ile Fetih hareketinde siyasi bir iradenin olmayışı, ikincisinin ise hükümetin görevlerini yerine getirirken zaaf göstermesi olduğunu söyledi.

Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Yürütme Kurulu hafta başında ulusal uzlaşı hükümeti yerine ulusal birlik hükümeti kurulması için diğer Filistinli gruplarla görüşmeleri için üyelerini görevlendirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.