El Husi: Yemen Savaşı Arabistan için yıllık 60 milyar dolara mal oluyor

  • 17 Aralık 2019
  • 571 kez görüntülendi.
El Husi: Yemen Savaşı Arabistan için yıllık 60 milyar dolara mal oluyor

Yemen İnkılabı Yüksek Şura Başkanı Muhammed El Husi dün yaptığı açıklamada, Arabistan’ın Yemen’e yönelik savaşının aylık 5 milyar dolara (yıllık 60) mal olduğunu belirtti.

İRNA’nın verdiği habere göre, Muhammed el Husi bu konuda twitter’den yaptığı açıklamada, ”Arabistan’ın Yemen’e yönelik 5 yıllık savaşı, bu ülkeyi muhasara ve halkını açlığa mahkum etmesi yönünde harcadığı milyarlarca dolara karşın, bazı ülkelerin  memur maaşlarını ödeyebilmek için sadece 2 milyar dolara ihtiyaç duyduklarını’ belirtti.

El Husi açıklamasında, Suudi koalisyona katılan ülkelerin adına değinmeden,  koalisyon güçlerinin Yemen’e yönelik  başlattığı savaşa 16 ülkenin katıldığını, fakat Yemen savaşının  bu ülkelere ne kadara mal olduğu ve kimin zafer kazandığı veya mağlup olduğunun bilinmediğine dikkat çekti.

American Thinker müessesesi bundan önce yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın paralı askerlerin istihdamı ve askeri teçhizat için 200 milyon dolar harcama yaptığını belirtti.

Sözkonusu kurum açıklamasında ayrıca, Arabistan’ın Eylül 2015’ten 2018’e kadar Yemen’de 39 bin 700 askeri operasyon gerçekleştirdiğini, sözkonusu saldırılarda 91 bin 600 kişinin öldüğünü belirtti.

Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’e yönelik savaşında şimdiye kadar 16 bini aşkın Yemenli hayatını kaybetmiş, onbinlercesi yaralanmış, milyonlarcası evinden barkından  göç etmek zorunda kalmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.