El İbadi: Teröristleri Asla Bağışlamayacağız

  • 14 Temmuz 2017
  • 1.073 kez görüntülendi.
El İbadi: Teröristleri Asla Bağışlamayacağız

Irak Başbakanı açıkladı; Bir daha asla kabileci ve kışkırtıcı IŞİD teröristlerine Irak’ta oturma izni verilmeyecek. El Meyadin’den alınan bilgiye göre Irak Başbakanı Haydar El İbadi bir kez daha Musul’da alınan zaferi Irak halkına tebrik etti.

Tesnim Haber Ajansı – Çarşamba günü gerçekleşen devlet zirvesi oturumunda; “Kahraman birliklerimiz insanlığın hak ve hukukunun savunucusudurlar. Ve hayatlarını insanlara özgürlük getirmek ve sivilleri korumak uğruna feda ediyorlar” şeklinde konuştu.

El İbadi devamında şöyle açıkladı; Devletimiz insanların hukukunu korumak adına uğraş veren herkesi himaye ediyor ve insan haklarını ihlal eden herkese katı davranıyor.

Irak Başbakanı; “İnsan hakları savunucusu kurumların kaynaklarından emin olmaları ve Musul halkının mutluluğunu ve Irak askeri birliklerini canı gönülden karşılamalarını göz önünde bulundurarak araştırma yapmaları gerekmektedir” dedi.

El İbadi bazılarının, Irak halkının bu zaferi bu kadar büyük bir sevgi ve coşkuyla kutlamalarına rağmen, üzüntüyle karşılamalarından duyduğu şaşkınlığı dile getirerek; “Bu kurumlar IŞİD Musul’u ele geçirdiğinde ve her yeri yıkarak insanları öldürdüğünde neredeydiler?” dedi.

Irak Başbakanı vurguladı; Bir daha asla kabileci ve kışkırtıcı IŞİD teröristlerine Irak’ta oturma izni verilmeyecek. Hiçbir terörist cezalandırılmaktan kurtulmamalı. İnsanları öldürmüş teröristleri hiçbir şekilde affetmeyeceğiz.

Iraklı Başbakan Irak’ın gelecekteki planlarının, toplum ve hükümet rönesansının temeli olan konularda, yani iktisat ve eğitim alanlarında ve ülkenin gelişmesi yönünde olduğunu vurguladı.

El İbadi konuşmasında fesat ile mücadele etmenin -ki devlet ve topluma büyük hasarlar vermiştir- ve anayasanın ilerlemesinin önemine değindi.

Geçtiğimiz gün Uluslararası Af Örgütü Musul savaşı hakkında bir rapor hazırlayarak, savaşın iki tarafını da ağır sivil kayıplarından ve oluşan kötü şartlardan sorumlu tutmuştu.

Independent Gazetesi de Patrick Cockburn’ün kaleminden “IŞİD keskin nişancısına yapılan bir hava saldırısında bir ev tamamen yok edildi” başlığıyla yayınladığı yazıda; “Bire bir şahitlerin anlattığına göre ülke birlikleri Musul şehrinde haddinden fazla askeri güç ve kuvvet kullandı” dedi.

Cockburn, Kusayy (47) adındaki şahidin şöyle anlattığını iddia etti; Mahallelerde çok fazla IŞİD unsuru yoktu ama onlar başımıza çok fazla bomba yağdırdılar. Ve sanırım bu hava saldırılarında 600 ile bin kişi arasında insan öldü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.