El-Kar’avi: Siyasi Gözaltılar Esirleri Sırtından Hançerlemektir…

  • 25 Şubat 2015
  • 687 kez görüntülendi.
El-Kar’avi: Siyasi Gözaltılar Esirleri Sırtından Hançerlemektir…

Filistinli milletvekili Fethi El-Kar’avi, Batı Yaka’da işgal güçleriyle yapılan güvenlik koordinasyonunun ve siyasi gözaltıların Filistinli esirleri sırtlarından hançerlemek anlamına geldiğini söyledi.

Milletvekili El-Kar’avi verdiği demeçte, Filistin Yönetimi zindanlarına atılanların eski esirler olduğunu ve işgal güçleri zindanlarında tutulan esirlerin büyük bölümünün güvenlik koordinasyonu kurbanları olduğunu ifade etti.

Esirler Bakanı’nın sessizliğini bozarak eski esirlere serbest bırakıldıktan sonra ve işgal zindanlarına konulmadan önce ne yapıldığını anlatmasını temenni ettiğini söyleyen El-Kar’avi, söylem ile eylem arasındaki farkın Filistinli esirler konusunda ciddiyetin bulunmadığının işareti olduğunu belirtti.

Filistinli gruplardan ve özellikle bölünmüşlük yılları boyunca sessiz kalan Filistin solundan Filistin sahasında gerçekleşen ihlaller ve gözaltılar karşısında üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini isteyen El-Kar’avi, mevcut politikanın birçok esirin işgal zindanlarında şehit olmasına yol açtığını ve Filistinli grupların mutlaka gerçekleri dile getirmeleri gerektiğini söyledi.

Milletvekili El-Kar’avi, mevcut açmazdan kurtulmak için Batı Yaka’da işgal güçleriyle yapılan güvenlik koordinasyonuna ve siyasi gözaltılara son verilmesi çağrısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.