El-Kassam Tugayları, Çocukların Hedef Olmaması İçin İptal Ettiği Saldırının Videosunu Yayınladı.

  • 17 Mart 2015
  • 863 kez görüntülendi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’da dün akşam (16 Mart Pazartesi) işgal ordusu askerlerinden bir gruba düzenleyeceği saldırıyı askerlerin yakınlarında çocukların da olması nedeniyle iptal ettiğini gösteren bir video yayınladı.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne açtığı son savaş sırasında yaşanan gerçek bir olayı canlandıran iki buçuk dakikalık filmde, Gazze Şeridi’nden bir grup mücahidin 20 Temmuz’da Gazze Şeridi’ne paralel yerleşkelerin birinde bulunan İsrail ordusuna ait hedefi vurmaya hazırlandığı fakat hedef alınacak bölge yakınlarında çocukların olması nedeniyle saldırı emrinin son anda iptal edildiği görülüyor.

Yayınlanan videoda ayrıca, işgal ordusunun savaş sırasında Gazze Şeridi’nde Filistinli sivillerin evlerine düzenlediği ve çok sayıda sivilin ve çocuğun şehit olmasına neden olan hava saldırılarının görüntülerine yer veriliyor.

Hamas, çocukları hedef almaktan kaçındığını gösteren videoyu yayınlanmasının yanında geçen hafta Cuma günü Batı toplumlarına hareketi ve mücadelesini anlatmak için Twitter’da “#AskHamas” (Hamas’a sor) etiketiyle tanıtım kampanyası başlatmıştı.

İşte El-Kassam Tugayları’nın yayınladığı o video:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.