“El-Kavasimi ve Ebu Riyşe” Grubu, İşgal Güçlerine Ateş Açma Eylemini Üstlendi

  • 20 Ocak 2015
  • 1.206 kez görüntülendi.
“El-Kavasimi ve Ebu Riyşe” Grubu, İşgal Güçlerine Ateş Açma Eylemini Üstlendi

Şehit Mervan El-Kavasimi ve Şehit Amir Ebu İyşe Grubu, Nablus kentindeki Cerizim Dağı tepesinde kurulu işgal askeri noktasına önceki gece otomatik silahlarla ateş açılması eylemini üstlendi.

Grup tarafından dün (19 Ocak Pazartesi) yayınlanan ve bildiride, mücahitlerin işgal ordusuna ait askeri noktaya otomatik silahlarla ateş açtığı, işgal güçlerinin de karşı ateşle ve aydınlatma fişekleriyle karşılık verdiği, saldırının şokunu yaşayan işgal askerlerinin bağrışlarının duyulduğu, işgal güçlerinin bölgede arama başlattığı fakat mücahitlerden hiçbirini ele geçiremediği ifade edildi.

Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin işgal güçlerine ateş açanları yakalamak üzere bölgeye baskın düzenlemesi nedeniyle mücahitlerin on dakika süren çatışmayı sona erdirerek çekilmek zorunda kaldıklarını belirten grup, iki gün önce de Ramallah ve Tulkerem kentleri yakınlarında işgal güçlerine ateş açma eylemini üstlenmişti.

Bugüne kadar 10’dan fazla direniş eylemini üstlenen grubun faaliyetlerinin daha çok Nablus, Ramallah ve Tulkerem’de yoğunlaştığı bildirildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları üyeleri Mervan El-Kavasimi ve Amir Ebu Iyşe, geçen yaz El-Halil yakınlarında üç işgal askerini kaçırarak öldürmekle suçlanmış ve işgal güçlerince şehit edilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.