El Nahale: Filistinli mücadeleciler serbest bırakılmazsa Kahire oturumuna katılmayacağız

  • 25 Temmuz 2023
  • 62 kez görüntülendi.
El Nahale: Filistinli mücadeleciler serbest bırakılmazsa Kahire oturumuna katılmayacağız

Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri, Filistin Özerk Teşkilatının, Filistinli mücadelecilerin serbest bırakmadığı takdirde bu hareketin Mısır’ın başkenti Kahire’de yapılacak Filistinli grupların Genel Sekreterleri toplantısına katılmayacağını söyledi.

Filistin Özerk teşkilatı  Batı Şeria’da Filistin İslami Cihad hareketinin liderlerini ve üyelerini tutuklama suçuna devam ediyor.

Cenin’den 34 yaşındaki  Murad Velid Malaşiyeh  ve 37 yaşındaki Muhammad Velid Beraheme gibi bazı Filistinli mücahitler  mahkemenin derhal serbest bırakılmaları gerektiğine karar vermesine rağmen hala cezaevinde bulunuyorlar.

Al-Resale sitesinin haberine göre , “Ziyad Al-Nahle” dün (Pazar günü) yaptığı açıklamada, bu ay sonunda Kahire’de yapılması planlanan Filistinli grupların genel sekreterler toplantısında bu hareketin yer alması tutukluların serbest bırakılmasına bağlı olduğunu söyledi.

Nahale sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Şu anda Özerk yönetim kuruluşlarının cezaevlerinde bulunan mücahit kardeşlerimiz serbest bırakılmazsa Kahire’deki mitinge katılmayacağız.”

Filistin İslami Cihad hareketinin siyasi ofisinin bir üyesi olan Muhammed el-Hindi de şunları söyledi:

“Genel sekreterler nezdindeki toplantının başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için özerk yönetim örgütlerinin liderlerinden direnişçilere yönelik siyasi tutuklamalara son vermelerini istiyoruz.”/

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.