Elazığ Belediyesinden 100 TL’lik Şov…

  • 14 Temmuz 2015
  • 854 kez görüntülendi.
Elazığ Belediyesinden 100 TL’lik Şov…

Elazığ’ın AKP’li Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın sosyal yardım törenini şova dönüştürdü. Maddi geliri iyi olmayan yurttaşlara verilen ve 100 liralık harcama limiti olan sosyal kartların dağıtıldığı törene ait fotoğrafların internet sitelerinde paylaşılması, sosyal medyada da büyük tepkiye yol açtı.

Elazığ Belediyesi tarafından kentte maddi geliri iyi olmayan 100 aileye içerisinde 100′er lira yüklü sosyal kartlar dağıtıldı. Belediyenin basın ve hakla ilişkiler bürosu da söz konusu sosyal kart dağıtımını haberleştirerek, yardımı alan vatandaşların fotoğraflarlarıyla birlikte kentteki yerel ve ulusal medya temsilcilerine servis etti.

Belediye tarafından servis edilen haber metninde “Elazığ Belediyesi tarafından Ramazan ayında vatandaşlara katkı sağlamak ve bayramı daha mutlu karşılamaları için Elazığ Belediyesi ‘Sosyal Kart’ dağıtımına başlandı. Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, başkan yardımcıları ve yüzlerce vatandaş katıldı. Sosyal yardım projesinden yararlanmak amacıyla 3 bin 320 kişinin başvuruda bulunduğu ve yapılan değerlendirmeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen bin 100 aileye, 100 TL yüklü Elazığ Belediyesi Sosyal Kart dağıtımı gerçekleştiriliyor. 500 kişiye yapılan dağıtımın ardından, geri kalan aileler önümüzdeki günlerde, Elazığ Belediyesi İş Merkezi’nde bulunan yardım bürosundan kartlarını temin edebilecekler.” denildi.

ÖNCE KENTTE SONRA SOSYAL MEDYADA TEPKİYE NEDEN OLDU
Söz konusu haberlerin yerel gazeteler ve internet sitelerinde yayınlanması ardından yardımın veriliş şekline sosyal medyada tepki gösterildi. Verilen yardım çeklerinin dağıtımı esnasında çekilen fotoğrafların ‘buzlanmadan’ basına servis edilmesine en büyük tepki de Elazığlılardan geldi. Sosyal medya üzerinden tepkilerini gösteren vatandaşlar yapılan uygulamayı kınayarak Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı sert bir dille eleştirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.