El’Husi: Suudi rejimi ve koalisyonu Yemen’in 120 milyon varil petrolünü yağmadılar

  • 10 Kasım 2019
  • 586 kez görüntülendi.
El’Husi: Suudi rejimi ve koalisyonu Yemen’in 120 milyon varil petrolünü yağmadılar

Yemen Ensarullah Hareketi genel sekreteri Abdulmelik Bedreddin el’Husi, Suudi rejimi ve koalisyonunun Yemen aleyhindeki savaşın başından bu yana Yemen’in işgal altındaki tuttuğu bölgelerde 120 milyon varil petrolünü yağmaladıklarını söyledi.

Seyyid Bedreddin el’Husi,  Hz. Peygamber’in (S) veladet yıldönümü münasebetiyle dün yaptığı açıklamada, ‘Suudi saldırganları ve koalisyon güçlerinin Yemen’e  karşı işgal ve saldırılarının onlar için de olumsuz sonuçları olduğunu’ bildiklerini hatırlatırken,  düşmanın saldırılarının Yemen’in askeri teçhizat açısından ilerlemesi ve kalkınmasına vesile olduğunu  söyledi ve ‘savaş, yaptırım ve sonuçta Yemen’in teslimi peşinde olanların işlerinin sonu ziyan ve hüsrandır’ dedi.

Ensarullah lideri, bölge ülkelerinin Irak ve Lübnan’da meydana gelen hadiselerin yaşanması için düşmana fırsat vermemeleri gerektiğini belirterek, ”Irak ve Lübnan’da yaşanan gelişmeler hiç kuşkusuz Amerika ve siyonist İsrail’in arzularının gerçekleşmesidir’ dedi.

Yemen Ensarullah lideri, ülkesinin siyonist İsrail’e karşı tutumunu da açıklayarak, ”İsrail, gasıp bir rejimdir ve Yemen milletinin ırkçı İsrail’e karşı cihat içinde olduğu kuşku götürmez bir gerçektir’ dedi.

Bilindiği gibi Suudi rejiminin mart 2015’de BAE ve diğer bazı ülkeleri de yanına olarak ve de ABD gibi bazı batılı devletlerin desteğinde Yemen’e saldırısında bu zamana kadar onbinlerce Yemenli sivil ölmüş, onbinlercesi yaralanmış, milyonlarca Yemenli de evinden barkından olmuştur. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.