El’Kaddumi: HAMAS ve İran işbirliği gelişecek

  • 13 Ağustos 2017
  • 1.073 kez görüntülendi.
El’Kaddumi: HAMAS ve İran işbirliği gelişecek

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın İran temsilcisi Halid el’Kaddumi, İran İslam Cumhuriyeti ve HAMAS’ın direnişin desteklenmesi ve Filistin milletinin haklarının gerçekleşmesine destek konusunda ortak tutum içinde olduğunu söyledi.

Kudüs haber ajansına göre, Halid El’Kaddumi, Şehab haber sitesine verdiği demeçte,  geçen hafta İran ve HAMAS heyetleri arasında yapılan müzakereler ve görüşmelere işaretle, iki taraf ilişkilerinde yeni bir sayfanın başladığını belirterek, bunun ekseninin de Kudüs, Filistin ve ortak düşman siyonizme karşı mücadele etmek olduğunu söyledi.

HAMAS’ın İran temsilcisi, bazı Arap ülkelerinin siyonist İsrail rejimi ile ilişkileri normalleştirme çabalarının esef verici olduğunu belirterek, bu ülkelerin münafıkça bir şekilde, direnişten ve terörizmle mücadeleden de övgüyle bahsettiklerini söyledi.

HAMAS yetkilisi, siyonist düşmanın  İslam ümmetinin ortak düşmanı olduğunu belirterek, bütün herkesin mezhebi ve  etnik  ihtilafları bir kenara koyarak Kudüs eksenli yoğunlaşmaları ve işgalcilere karşı mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.

Bu arada uzmanlar, HAMAS heyetinin İran’da cumhurbaşkanlığı yemin merasimi kulisinde İranlı yetkililerle görüşmelerinde ikili ilişkiler ve bölge gelişmelerini ele aldıklarına işaretle,  İran ve HAMAS’ın  yakın gelecekte ilişkilerinin çok ciddi manada gelişeceğine inanmaktalar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.