Elli Yaşın Altındakiler Sabah Namazında Mescidi Aksa’ya Sokulmadı

  • 02 Ekim 2015
  • 789 kez görüntülendi.
Elli Yaşın Altındakiler Sabah Namazında Mescidi Aksa’ya Sokulmadı

Siyonist işgal güçlerinin bugün (3 Ekim Cuma) sabah namazında elli yaşın altındaki Filistinlileri Mescidi Aksa’ya sokmadığı ifade edildi. Bu yasağın bugün Cuma namazına geleceklere uygulanacak yaş sınırlamasının sabah namazından itibaren başlatılması amacıyla uygulandığı tahmin ediliyor. Çünkü işgal güçleri sabah namazı için gelenlerin birçoğunun Cuma namazına kadar camide kalabileceklerini düşünüyor.

Siyonist işgal güçlerinin yaş sınırlamasını sabah namazında da sıkıca uygulayabilmek için Mescidi Aksa’yı geceden sıkı bir kuşatmaya aldığı ve girişleri kontrol ettiği haber verildi.

Siyonist işgal güçleri altı günden beri Mescidi Aksa’da namaz kılmaya gelenlere karşı elli yaş sınırlamasını uyguluyor. Uygulanan yaş sınırlaması ve yasaklamalar Mescidi Aksa’ya namaz kılmaya gelenlerin birçoğunu çevredeki alanlarda ve sokaklarda namaz kılmaya zorluyor.

Mescidi Aksa’nın müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani, siyonist işgal rejiminin bu tür yasaklamalarla kademeli bir şekilde bu mescidi zaman yönünden bölme planını uygulamaya geçirdiğine dikkat çekti.

El-Kisvani, işgal rejiminin yahudilerin muhtelif dini bayramlarını bahane ederek bu günlerde Müslümanlara yasak uyguladığını, buna karşılık yahudilerin serbestçe girmelerine imkân tanıdığını ve bu yolla zaman yönünden bölme uygulaması gerçekleştirdiğini ifade etti.

El-Kisvani, normalde işgalcilerin son günlerde uyguladığı yasağa gerekçe olarak kullandıkları yahudi dini bayramının son bulmasına rağmen bugün Cuma namazına gelenlerin sayısını azaltmak amacıyla yaş sınırlaması uygulamasına devam ettiğine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.