Emir Abdullahian: Arabistan BMİHK’inden ihraç edilmeli

  • 22 Ekim 2018
  • 1.119 kez görüntülendi.
Emir Abdullahian: Arabistan BMİHK’inden ihraç edilmeli

İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian Suud rejiminin cinayetlerine işaret ederek bu ülkenin BM İnsan Hakları Konseyi BMİHK’dan ihraç edilmesi gerektiğini vurguladı.

Pazar günü twitter hesabına bu notu düşen İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Emir Abdullahian, Suud rejimi Yemen’de insan haklarını ihlal eden ve Arabistanlı muhalif gazeteci yazar Cemal Kaşıkçı’yı öldüren bir rejim olduğunu ve bu yüzden BM İnsan Hakları Konseyi’nden ihraç edilmesi gerektiğini belirtti.

Emir Abdullahian, ABD Başkanı Donald Trump da Cemal Kaşıkçı cinayeti ve Suud rejiminin terör ve suikast politikalarına destek verdiği için uluslararası camiaya hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Arabistanlı muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı 2 Ekim 2018’de Arabistan’ın İstanbul başkonsolosluğuna girdikten sonra ortalıktan kayboldu.

Suud rejimi sonunda ve günlerce direndikten sonra uluslararası camianın baskılarına dayanamadı ve Arabistanlı muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı Arabistan’ın İstanbul başkonsolosluğunda ölümünü doğruladı, ama aynı zamanda bu cinayetin konsolosluk içinde çıkan çatışma yüzünden yaşandığını iddia etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.