Emir Abdullahian: Müzakere sırf müzakere için olursa, gereken kararı veririz

  • 06 Ekim 2021
  • 1.398 kez görüntülendi.
Emir Abdullahian: Müzakere sırf müzakere için olursa, gereken kararı veririz

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahian, eğer müzakere sırf müzakere etmek için yapılacak olursa, İran İslam Cumhuriyeti zamanında gereken kararı vereceğini belirtti.

Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’un daveti üzerine Moskova’ya giden Dışişleri Bakanı Emir Abdullahian, İran büyükelçisi ve büyükelçilik personeli ve Rusya’da bulunan İran temsilciliklerinin çalışanlarına hitaben yaptığı konuşmada şöyle dedi:

Viyana’da karşı tarafla gelecek müzakerelerde İran milletinin haklarının karşılanması konusunda elle tutulur sonuçlara ulaşmalıyız. Bu konu 13. hükümetin iktisadi kalkınma programına da katkısı olacaktır.

Emir Abdullahian şöyle ekledi:

Eğer müzakereler son sekiz yılda olduğu gibi sırf müzakere etmiş olmak için yapılacak olursa, İran İslam Cumhuriyeti zamanı gelince kesinlikle gereken kararı alacaktır.

Emir Abdullahian ayrıca gelecek ayda Tahran’da İran’ın Suriye ve komşu ülkelerde  büyükelçilerinin katılımı ile bir oturum düzenleneceğini, oturumda büyükelçiler yeni hükümetin yaptırımlardan bağımsız olarak sürdürülebilir iktisadi kalkınma programı hakkında bilgilendirileceğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.