Emir Abdullahiyan: ABD’nin güvenilir olmadığını çoktan biliyorduk

  • 18 Mayıs 2018
  • 1.296 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: ABD’nin güvenilir olmadığını çoktan biliyorduk

İran’ı ziyaret eden bazı Amerikan ve Batılı düşünürlerle bir araya gelen Meclis Başkanı Uluslararası İlişkiler Danışmanı Emirabdullahiyan önemli değerlendirmelerde bulundu.

Tahran’da düzenlenen “Yeni Ufuklar Konferansı”na katılmak için İran’ı ziyaret eden bazı Amerikan ve Batılı düşünürlerle bir araya gelen Meclis Başkanı Uluslararası İlişkiler Danışmanı Hüseyin Emirabdullahiyan önemli değerlendirmelerde bulundu.

Trump’ın nükleer anlaşmadan çekilmesini şiddetli bir şekilde eleştiren Emirabdullahiyan, Washington’un yükümlülüklerine bağlı kalmamasını dünyadaki barış ile istikrara aykırı olduğunu belirtti.
İran Meclis Başkanı Danışmanı sözlerini şöyle sürdürdü: İran İslam Cumhuriyeti olarak, geçmişten beri elde ettiğimiz deneyimlere göre ABD’nin vaatlerına uymayacağını tahmin ediyorduk.

Hüseyin Emirabdullahiyan ayrıca bölgedeki son gelişmeleri de değerlendirerek, istikrarsızlık sorununa yol açan ABD ile bazı bölgesel müttefiklerinin teröristlere verdiği destekleri sert şekilde eleştirdi.

Yemen’deki krizi birer insani facia olarak yorumlayan Emirabdullahiyan, “Yemen halihazırda ABD ile Suudi Arabistan’ın bu ülkeye yaptığı saldırıların dördüncü senesini de geride bırakmak üzere; Yemen’deki krize son vermenin tek yolu ise siyasi eğilimdir” diye konuştu.

Batılı ve ABD’li uzmanlar da bu görüşmede ABD’nin küresel anlaşmaları çiğnemesiyle İsrail’e verdiği desteklerini kınadılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.