Emir Abdullahiyan: ABD’nin Tahran’a karşı yürüttüğü ekonomik savaş, İran’ın bölgedeki otoritesinin bir işaretidir

  • 14 Kasım 2018
  • 1.404 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: ABD’nin Tahran’a karşı yürüttüğü ekonomik savaş, İran’ın bölgedeki otoritesinin bir işaretidir

İran Meclis Başkanı’nın Uluslararası İlişkiler Özel Yardımcısı Emir Abdullahiyan, “Bölge düşmanlarının İran’ın Orta Doğu’da yapıcı rolünü hedef tahtasına koyduklarını’ söyledi.

Meclis Haber Ajansı’na göre, Hüseyin Emir Abdullahiyan, Japonya’nın İran’daki yeni büyükelçisi Mitsugu Saito ile görüşmesinde, Amerika’nın İran’a karşı iktisadi savaş ve düşmanca girişimlerde bulunmasının İran’ın bölgedeki gücünü gösterdiğini söyledi.

Emir Abdullahiyan, İran’ın stratejisinin, bölgede güvenlik, sebat ve barışın korunması olduğunu ve Fars körfezinde serbest enerji ticaretin akışı olduğunu söyledi.

İranlı yetkili, Japonya’yı İran’ın Doğu Asya’da siyasi ve iktisadi açıdan önemli ortağı olarak nitelerken,iki ülke arasında ilişkilerin daha da geliştirilmesini istedi.

Görüşmede Japonya büyükelçisi de, iki ülke arasında ilişkilerin tarihi geçmişine işaretle, Japonya hükümetinin, İran’dan petrol ve petro kimya ürünleri ithalatının devamı  konusunda uygun bir çözüm yolu peşinde olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.