Emir Abdullahiyan: Amerikalılar, nükleer anlaşmayı ihlalde başlıca suçludur

  • 07 Eylül 2021
  • 1.705 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Amerikalılar, nükleer anlaşmayı ihlalde başlıca suçludur

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD’nin Kapsamlı Ortak Eylem Planının (KOEP) çiğnenmesinde sanık değil başlıca suçlu konumunda olduğunu bildirdi.

Tahran’da mukim büyükelçiler ve yabancı misyonları kabul eden Emir Abdullahiyan, 13. hükümet açısından müzakerenin diplomasinin etkili aracı olduğunu belirterek, İran’ın müzakerelerden uzaklaşmayacağını ABD’nin KOEP’e esas zararı veren bir sanık değil başlıca suçlu konumunda olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanı, İran’ın sonuçsuz müzakerelere inanmadığını ve yararlı bulmadığını belirtti.

Emir Abdullahiyan, İran dış politikasının dengeli olacağını ve komşuların öncelikli olduğunu ifade ederek, Asya kıtasına bakışın İran dış politikasının diğer önceliklerinden olduğunu ve 21. yüzyılda Asya kıtasında yeni fırsatlar olacağını söyledi.

İran’ın komşuları ve Asya kıtasında bir çok dost ve müttefiki olduğunu ifade eden Emir Abdullahiyan, bunun yanında İran’ın Arap ülkeleri, Afrika, Latin Amerika, Avrupa ve Batı’ya da yönelik dış politikası olduğunu söyledi.

Afganistan meselesine değinen Emir Abdullahiyan, İran’ın bu ülkede tüm taraflarla irtibatta olduğunu ve tüm kesimlerin katılımıyla bir hükümet oluşmasını istediğini söyledi.

Avrupa ile ilişkiler konusuna da değinen Emir Abdullahiyan, yeni hükümetin dengeli dış politikasında Avrupa ve Batı’nın fırsatlarına vurgu yaparken, “Avrupa’nın sadece bir troykadan oluşmadığını” söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.