Emir Abdullahiyan: Batılı 4 kurum ve 15 yetkili İran ambargo listesine alınacak

  • 19 Ekim 2022
  • 148 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Batılı 4 kurum ve 15 yetkili İran ambargo listesine alınacak

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Em,r Abdullahiyan, Dışişleri Bakanlığı’nın yeni yaptırım listesine değinerek, ”Batılı 4 kurum ve 15 yetkili İran ambargo listesine alınacak. Bu konu ile ilgili bilgiler birkaç saat içinde kamuoyuna duyurulacak” dedi.

Dünya Kelebek Hastaları Tanımı Haftası’nın arefesinde Tahran’daki Kelebek Hastaları Evi’ni ziyaret eden Emir Abdullahiyan, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dışişleri Bakanlığı’nın yaptırım listesi ile ilgili güncellemelere işaret eden Emir Abdullahiyan, ‘En az Batılı 4 kurum ve 15 yetkili İran ambargo listesine alınacak. Bu kişiler yaptırımlar ve İran’daki son olaylarda şiddeti teşvik konusunda rol oynayan ve güvensizliğin ortaya çıkmasında kişilerdir” diye belirtti.

AB Dışişleri Bakanlar Konseyi’nin İranlı kurum ve kişilere yaptırım uygulayacaklarını açıklamasının ardından Dışişleri Bakanlığı, bu kararı şiddetle kınayarak, ”Yakında Avrupalı kişi ve kurumlara misilleme olarak ambargo uygulayacağız” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani de AB’nin bu kararını İran’ın iç işlerine açıkça müdahale olarak nitelendirerek, ”AB’nin yaptırım kararı, insan haklarının siyasi saiklerle kullanıldığını kanıtlamakta ve bu karar temelinden etkisiz ve geçersizdir” demişti.

AB Dışişleri Bakanları Konseyi 17 Ekim günü 11 İranlı yetkili ile 4 kuruma insan hakları ihlali gerekçesiyle ambargo uygulanacağını duyurmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.