Emir Abdullahiyan: Bölge ülkelerinin parçalanması komplosu İslam ülkelerinin zararınadır

  • 16 Kasım 2017
  • 1.021 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Bölge ülkelerinin parçalanması komplosu İslam ülkelerinin zararınadır

İran İslami Şura Meclisi başkanının Uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bölge ülkelerinin parçalanması yönündeki komplonun İslam ülkelerinin aleyhinde olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Emir Abdullahiyan,  dün Tahran’da Filistin’in İran büyükelçisi Salah El’Zevavi ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, siyonistlerin terörizme destek vermek ve İslam ülkelerini parçalamak gibi  bölgede şom planlarını hayata geçirmek istediklerini  belirterek, ”siyonist İsrail, bölge buhranlarının en büyük kazançlı çıkan tarafıdır ve Arabistan ile Bahreyn’in siyonist İsrail ile ilişkileri yakınlaştırmaları ise büyük bir sapma ve stratejik hatadır’ dedi.

Emir Abdullahiyan, İran İslam Cumhuriyetinin baştan beri Filistin’i desteklemesinin çalışma programında olduğunu, gelecekte de  mazlum Filistin halkına yönelik desteğini sürdüreceğini bildirdi.

Görüşmede Salah el’Zevavi de,  İran İslam Cumhuriyetinin  Filistin konusundaki tutumunu takdir ederek, ”İslam dünyası arasında ayrılıklara siyonist rejim ve bazı batılı ülkelerin  liderlik yaptığını’ söyledi.

Filistin büyükelçisi, İran İslam İnkılabı rehberinin Filistin halkının moralinin yükseltilmesi ve  Filistinli gruplar arasında birlik ve beraberliğin yükletilmesine dair yardımlarını da takdir etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.