Emir Abdullahiyan: Çocuk katli, Siyonist rejimin bir özelliğidir

  • 03 Ekim 2023
  • 73 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Çocuk katli, Siyonist rejimin bir özelliğidir

Filistinli çocuk “Muhammed El-Dore”niın şehadet yıldönümüne ve Siyonistlerin Filistinli çocuklara karşı işlediği suçlara değinen İran dışişleri bakanı, bebek öldürmeyi Siyonist rejimin en bariz özelliği olarak değerlendirdi.

Iranpress’in haberine göre Hüseyin Emir abdullahiyan, X sosyal ağında yayınladığı mesajda, Filistinli çocuk “Mohammed Al-Dore”nin şehadetinin yıldönümüne atıfta bulunarak şunları yazdı: Masum Filistinli çocuk Muhammed el- Dore’nin mazlumca şehit edilmesinin üzerinden 23 yıl geçti ve Filistinli annelerin her gece çocuklarının kulağına onun direnişinin hikâyesini fısıldamasının üzerinden 23 yıl geçti.

2023 yılı başından bu yana 40 Filistinli çocuğun apartheid ve sahte Siyonist rejim tarafından şehit edildiğini ifade eden dışişleri bakanı, bebek katliamının bu rejimin en bariz özelliği olduğunu açıkladı.

Çocukları Savunma Programı istatistiklerine göre Siyonist rejim 2023 yılında Batı Şeria’da 31, Gazze Şeridi’nde ise 6 çocuğu şehit etti.

Dünya İnsan Hakları İzleme Örgütü geçen ay yayınladığı raporda şunları açıklamıştı: Geçen yıl (2022), Filistinli çocuklar için son 15 yılın en kanlı yılıydı.

2000  yılında babasıyla birlikte Gazze’de Siyonistler tarafından şehit edilen Filistinli çocuk “Muhammed el- Dore”nin bu yıl şehadetinin 23. yıl dönümü anılıyor./

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.