Emir Abdullahiyan: Dünya Kupası’nın baÅŸarıyla düzenlenmesi Ä°slam ülkeleri için gurur kaynağı

  • 20 Aralık 2022
  • 69 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Dünya Kupası’nın baÅŸarıyla düzenlenmesi Ä°slam ülkeleri için gurur kaynağı

Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı, Katar’ın bölgesel iÅŸlerden sorumlu dışiÅŸleri bakan yardımcısı ile yaptığı görüşmede, 2022 Dünya Kupası’nın bu ülkede baÅŸarıyla düzenlenmesini Ä°slam ülkeleri için bir gurur kaynağı olarak deÄŸerlendirdi.

Ä°RNA’ya göre, Hüseyin Emir Abdullahiyan, Katar’ın Bölgesel Ä°ÅŸlerden Sorumlu DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Muhammed Bin Abdulaziz El-Halifi ile dün yaptığı görüşmede Tahran Diyalog Forumu’nun üçüncü oturumunun kulisinde Katar’ın Ulusal Günü’nü kutladı.

Ä°ran dışiÅŸleri bakanı ve Katar’ın bölgesel iÅŸlerden sorumlu dışiÅŸleri bakan yardımcısı ayrıca ortak çıkarları ilgilendiren konuları ve yaptırımların kaldırılmasına yönelik müzakerelerin son durumunu ele aldılar ve iki ülkenin siyasi ve ekonomik iliÅŸkileri büyütme ve geliÅŸtirme konusundaki kararlılığını vurguladılar.

Katar DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı, Tahran DiyaloÄŸu’nun üçüncü toplantısına katılmak üzere bir heyetle Ä°ran’a geldi.

“Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti’nin KomÅŸuluk Politikası, Dostluk ve Güven Ä°nÅŸasına Yaklaşım” baÅŸlıklı üçüncü Tahran Diyalog Forumu (TDF 2022) dün (Pazartesi) Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı ve bazı yabancı yetkililerin konuÅŸmasıyla gerçekleÅŸtirildi.

Bu forumda 36 ülkeden siyasi yetkililer, düşünce kuruluşları ve araştırma enstitülerinin yöneticileri, düşünürler ve araştırmacıların da bulunduğu yaklaşık 70 kişi yer aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.