Emir Abdullahiyan: Filistinliler için sahra hastanesi kurmaya hazırız

  • 24 Temmuz 2017
  • 1.023 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Filistinliler için sahra hastanesi kurmaya hazırız

İran İslami Şura Meclisi Başkan Danışmanı Emir Abdullahiyan, Filistin İslamî Cihat Hareketi İran Temsilcisi ile Filistin’deki son gelişmeleri görüştü.

İran İslami Şura Meclisi Başkan Danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Filistin İslamî Cihat Hareketi İran temsilcisi Nasir Ebu Şerif ile bir araya geldi.

Emir Abdullahiyan bu görüşmede, Siyonist Rejim’in Mescid-i Aksa’ya yönelik düzenlediği saldırılar sonucu çok sayıda Filistinlinin yaralanması ve şehit düşmesine sebep olan olayları sert bir şekilde kınayarak, Siyonist Rejim’ye karşı İslam ümmetinin birleşmesi gerektiğini vurguladı.

Emir Abdullahiyan Müslümanların ilk kıblesi olduğu için kutsal sayılan Mescid-i Aksa’nın önemine işaret ederek, “Siyonist Rejim’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını dünyadaki tüm Müslümanların dini inançlarına yapılan saldırı anlamına geliyor. Dolayısıyla onların bu yaklaşımı yanıtsız kalmamalıdır” ifadesini kullandı.

“Siyonist Rejim’in Mescid-i Aksa’ya saldırı düzenlemesi Filistin’i yeniden İslam dünyasının gündemine taşıdı” diyen Emir Abdullahiyan, İran’ın ilaç, sağlık ekibi ve sahra hastanesi kurma konusunda Filistin halkına yardım etmeye hazır olduğunu kaydetti.

Nasir Ebu Şerif de söz konusu görüşmede, Siyonistlerin bu yaklaşımla Kudüs’ü tamamen ele geçirmek istediğini planladıklarını belirterek, dünyadaki tüm Müslümanlardan işgalcı Siyonist Rejim’e karşı Filistin halkını desteklemesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.