Emir Abdullahiyan: Hamas’ın eylemleriyle Siyonistlerin cinayetleri arasında orantı yok

  • 31 Ekim 2023
  • 80 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Hamas’ın eylemleriyle Siyonistlerin cinayetleri arasında orantı yok

İran Dışişleri Bakanı, Tahran’ın dünyanın herhangi bir yerinde kadın, çocuk ve sivillerin öldürülmesine karşı olduğunu belirterek, Hamas’ın eylemleri ile işgalci İsrail rejiminin tekrarlanan saldırıları ve savaş cinayetleri arasında orantı olmadığını vurguladı.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Malta Dışişleri Bakanı Jan Borg ile yaptığı telefon görüşmesinde, sivillere yönelik saldırıları durdurmak ve Gazze’ye insani yardım göndermek amacıyla Brezilya’nın siyasi bir çözüm arayışına yönelik bir kararı onaylama girişiminin çerçevesine işaretle bu bağlamda umutlu olduğunu belirterek, Filistin halkına yardım için bu kararın BM Güvenlik Konseyi’nin daimi olmayan üyelerinin desteğiyle onaylanması gerektiğini ifade etti.

Malta Dışişleri Bakanı Jan Borg da bu telefon görüşmesinde ülkesinin BM Güvenlik Konseyi’ndeki daimi olmayan üyeliğine işaretle, çatışmaların devam etmesinin ve savaşın genişlemesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Jan Borg ayrıca siyasi çözüme ulaşma çabalarının devam ettiğini vurgulayarak bölgede savaşın yayılmasına tanık olmayacaklarını umduğunu ifade etti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.