Emir Abdullahiyan: İran Suriye’nin yanında durmaya devam edecek

  • 03 Ağustos 2017
  • 1.076 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: İran Suriye’nin yanında durmaya devam edecek

İran Meclis Başkanının Uluslararası İşler Özel Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran’ın, Suriye halkı ve devletini desteklemeye dayalı tutumunun değişmez olduğunu belirterek bu desteğinin terörizme karşı savaşın zafere ermesine kadar devam edeceğini söyledi.

Emir Abdullahiyan, dün Şam’da Suriye başbakanı ile görüşmesinde, Suriye ordusu ve direniş güçlerinin  son zamanlarda Lübnan’ın Arsal tepelikleri ve Suriye’nin Batı el’Kalemun tepeliklerinde teröristlere karşı verilen operasyonlarda zafer elde edilmesini tebrik ederek, ”İran ve Suriye’nin  bölgesel ve uluslararası konumlarının güçlenmesi için çeşitli kurumları arasında koordine ve ortak fikir birliği devam edecektir” dedi.

Suriye başbakanı Hamis de sözkonusu görüşmede, Şam yönetiminin, buhranın daha ilk başından itibaren Suriye’nin milli değerleri ve ilkelerine zarar vermeksizin  buhranın siyasi yolla çözümüne yönelik bölgesel ve uluslararası planları olumlu karşıladığını söyledi.

Hamis, Suriye’nin zalimce bir savaşla karşı karşıya olduğunu belirterek, ”Suriye’nin gücü Suriye halkı ve devletinin birlik ve beraberliğindendir’ dedi.

Bu arada Suriye dışişleri bakanı Velid El’Muallim de, Emir Abdullahiyan ile görüşmesinde, İran İslam inkılabı rehberinin yol göstericiliği ve İran halkı ve devletinin Suriye’ye yönelik desteklerine teşekkür ederek, Zira bu destekler Suriye halkının  tekfirci terörist gruplar karşısında  direnmesine  neden olmuştur” dedi.

El’Muallim, İran’ın destekleri olmaksızın, teröristlerle savaşta zaferin de elde edilmeyeceğini  belirtirken Emir Abdullahiyan da, Suriye ordusunun ve direniş cephesi ile özellikle Irak’ta  IŞİD teröristleri karşısında zaferlerinin teröristleri dağılmanın eşiğine getirdiğini belirterek, Suriye halkı ve devletini ve cumhurbaşkanını tebrik etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.